Çmimi ARDHJE 2020 – Fituesi

Jemi të kënaqur të njoftojmë se fituesi i edicionit të dymbëdhjetë të Çmimit ARDHJE, për artistët e rinj vizual nga Shqipëria, është Lori LAKO, me video/instalacionin e saj ” suspense” (2020).

Fituesi i Çmimit 2020 Ardhje u shpall nga Leonard Qylafi, një nga anëtarët e jurisë ndërkombëtare (duke përfshirë Christiane Kada dhe Francesca Altamura) gjatë ceremonisë së hapjes së ekspozitës finaliste të enjten, më 12 nëntor në galerinë Zeta – Tiranë.

Fituesi i Çmimit ARDHJE 2020 do të ketë mundësinë të marrë pjesë në një program dy mujor artistësh në rezidencë në New York në vjeshtë të vitit 2021, organizuar nga Residency Unlimited, të mbështetur me bujari nga Fondacioni ‘The Trust for Mutual Understanding’, New York. Gjatë vitit 2021, fituesi do të ketë gjithashtu një mundësi për të treguar rezultatet e qëndrimit të tij jashtë vendit përmes një ekspozite personale në galerinë ZETA.

Përveç video/instalacionit të lakos, ekspozita e finalistëve të çmimeve të ARDHJE-së 2020 (kuruar nga Alban Hajdinaj) paraqet: video, një kanal, nga Bib Frrokaj (“pritja e gjatë”, 2020); video, një kanal, nga Floida Skraqi (“mundimi i sizifit”, 2020), dhe një video, 2 kanale nga Vangjush Vellahu (“a tool of resistence”, 2020).

Ekspozita mbetet e hapur deri më 4 nëntor 2020.

Lori Lako
“suspense” (2020)
“suspense”
instalacion, video, me ngjyra, loop, 1’ 34’’
stampim dixhital, 206 x 155 cm,
2020