PAVLENSKI: JETË E ZHVESHUR

E premte, 21 dhjetor 2018 në orën 18:30

PAVLENSKI: JETË E LAKURIQ

Regjisor Darya Khrenova

Federata Ruse / Letonia, 2016, 71 min.
Gjuha: Rusisht me titra anglisht

“Duam liri! Duam liri! “Me këtë refren një turmë e zemëruar e sheh intolerancën në rritje të regjimit politik. Është në klimën e shtypjes qeveritare dhe të protestës publike sfera ku artisti Petr Pavlensky zhvillon aktet e tij të dhunshme kundër një serie goditjesh ndaj lirisë. Veprimet përqeshëse të tij synojnë që të nxisin debatin dhe të katalizojnë reformën duke nisur nga gënjeshtra e zhveshur në një spirale prej telash me gjemba, tek gozhdimi i skrotumin të tij në trotuarin e Sheshit të Kuq. Ky film mjaft i fuqishëm dokumentar ndjek misionin e vet për ta sfiduar shtetin. Me anë të lenteve të punës së Pavlensky’t, ne fitojmë njohuri si për shtetin gjithnjë e më totalitar të Rusisë, ashtu edhe për burrat dhe gratë e guximshëm që guxojnë ta përballin atë.

Regjizore: Darya Khrenova
Kamera: Alexandra Ivanova, Darya Khrenova
Tingujt: Ivan Gusakov Muzika: Karlis Auzans
Montazhi: Armands Zacs, Darya Khrenova
Prodhuesit: Vladislav Ketkoviç, Guntis Trekteris, Darya Khrenova, Alexandra Zhukova
Prodhimi: Etnofund, Mountain Magic, Ego Media