Georg Frauenschuh_Every insight is a flashback

Every insight is a flashback

Georg Frauenschuh

30 shtator / September – 15 tetor / october, 2015

Georg Frauenschuh, erdhi në Tiranë në kuadrin e një programi një mujor studimi, nga provinca e Salzburgut. Ai e përfundoi  qëndrim e tij me ekspozitën “Çdo kuptim është një kujtim”  në Galerinë Zeta.

Ai realizoi një murale. Elementet e pikturuar krijojnë një hapësirë ​​piktorike e cila është në harmoni me hapësirën e ekspozitës. Ekspozita  ilustron një situate të përkohshme që–ashtu si qëndrimi në Tiranë – do të ekzistojë përfundimisht vetëm në kujtime, duke përfshirë këtu edhe kujtime te deformuara, tëcilat do të ruhen në formë fotografike, në rastin më të mirë.

Artisti ka lindur në Salzburg në vitin 1979 dhe jeton në Vjenë. Ai studioi pikturë dhe grafikë në theAcademy e Arteve të Bukura në Vjenë dhe në Akademinë Kombëtare të Arteve Sofjes. Krahas ekspozitave të shumta në qytete të ndryshme  si Vjenë, Berlin, Pekin, Chicago apo Stamboll, ai është edhe pedagog në  Universietin e Artit, në Linz. Ai është fitues i çmimit e Theodor Korner Fonds dhe Faistauer.

Ekspozita, qëndron deri  17 Tetor 2015.

Ajo është mbështetur bujarisht nga Ambasada Austriake dhe Raiffeisen Bank.

   

   

  

   

   

   

   

   

 

Lini një Përgjigje