Edi HILA | Ndërkohë

Ndërkohë

10-25 Qershor, 2010
Kurator: Zef Paci

Në rrjedhën e veprimtarisë krijuese nga Edi Hila, kanë ndodhur shumë ndryshime. Ndryshimet e të dyja aspekteve, si ato të formës edhe të përmbajtjes, ndodhën gjatë dy dekadave. Në vitet ‘90, krijimtaria e tij zgjon një nostalgji poetike të një qyteti pikturuar me ëndrrën e muzës së artit modern, duke përfshirë në mënyrë shpirtërore dhe të sinqertë një situatë të paqartë fëmijërie. Në fotot e ekspozitës vërehet një qëndrim i kujdesshëm që të bën të përballesh me “pamje jo të plota” ku nuk mund të depërtohet lehtësisht dhe imazhet nuk lejojnë një reagim të shpejtë në momentin e ndikimit. Në krahasim me ciklet e mëparshme kur artistët pikturonin vepra në lidhje me shqisat, këtë herë, autori sjell një cikël krejtësisht të ndryshëm, i cili prek apo përcjell ndjenjat e vetmisë, harresës, kërcënimit, frikës, dhe gjendjes së përkohshme.

 

Procesi, 2009, 129 x 162 cm, vaj mbi kanavace