Edi HILA | Vizatime të pashfaquna

Vizatime të pashfaquna

Hapje e ekspozites: 6 Dhjetor 2007

Skicat dhe akuarelet që ne shohim janë produkt i një epoke të vështirë. Ato përcjellin betejat e brendshme të artistit, ndërsa ai jetonte dhe punonte në kontekstin e klimës të diktaturës, ku liria mungonte plotësisht. Ato përfaqësojnë një formë ditari dhe jo një riprodhim të saktë të fakteve, një reflektim, më tepër, i cili në mënyrë artistike kërkon të paraqesë ngjarjet dhe ndjenjat që mbeten në kujtesën e artistit.

Intelektuali dhe gratë, 1975, laps, 32 x 35 cm.

Nën thasë, 1975, akuarel, 43 x 28 cm.

Orkestra e ujit, 1987, akuarel, 51 x 36 cm.

Burri me thesin, 1975, tush, 23 x 25 cm.

Operativi i zonës, 1970, vaj ne karton, 60 x 40 cm.

Duke pregatitur 1 majin, 1978, kolazh, 29 x 23 cm.

Duke tharë parullat, 1979, akuarel, 31 x 24 cm.

Dy portat, 1970, oil, 49 x 36 cm.

Loja me thasët e shpuar, 1975, akuarel, 21 x 24 cm.

Gratë ulur mbi thasë, 1975, tush, 20 x 21 cm.

Grate qe grinden, 1975, vaj mbi karton, 34.5 x 50 cm.

Edi Hila: Eksperimenti i komunizmit në pikturë

(ORA News, shtator 2017)

Lini një Përgjigje